Totally Dance krijgt publiek op de banken

Bart Vuijk
Beverwijk

Dansschool Totally Dance kreeg het publiek in het Kennemer Theater volop op de banken tijdens de eindvoorstellingen. Na een jaar lang oefenen mochten de honderden jonge dansers laten zien wat ze hadden geleerd.

De eindvoorstelling had als thema Aladdin. Het sprookje werd uitgebeeld in precies dertig verschillende dansen, waarbij alle danseressen - en de enkele dansers - minimaal tweemaal op het podium kwamen. Van klein tot groot; van peuters tot twintigers.

De altijd kleurige en vloeiend verlopende dansvoorstelling is iets waar veel ouders jaarlijks naar uitkijken. Vaste hit tijdens de eindvoorstelling is de dans van de allerkleinsten. Die kunnen natuurlijk lang niet zo goed dansen als de oudere kinderen, maar brengen steevast vertedering in de hele zaal.

Door alle dansen heen waren enkele dansers als hoofdpersonen voortdurend te zien, zoals Aladdin, prinses Jasmine, de geest - met een gezicht zo blauw als een smurf - , de slechte grootvizier Jafar en de sultan. Dat alle hoofdpersonen werden uitgebeeld door dames, mocht niet deren; de dans en de meeslepende muziek en vooral de synchroon dansende kinderen brachten het publiek keer op keer in vervoering.

Na drie van zulke voorstellingen, een op vrijdag en twee op zaterdag, mogen de dansers nu net als hoofddocente Kelly de Haan met vakantie. Om daarna weer te beginnen aan lessen voor de volgende show.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.