Passie blijkt toverwoord op drukbezochte Keverdag in Schagen

Cas Broxterman
Schagen

Er zijn boeken te vullen met verhalen achter de 321 Volkswagens, die gisteren de hele dag in het centrum van Schagen stonden geparkeerd. De organisatie heeft, met hulp van de zon, ook van de twaalfde editie van de Keverdag Noord-Holland tot een succes gemaakt.

Voor betrokkenen bij het drukbezochte evenement blijkt passie het toverwoord. Steeds meer mensen, liefhebbers, voelen zich verbonden met oldtimers en het automerk.

Het gaat zelfs zo ver dat Keith Swindlehurst vanuit Engeland naar Schagen is gekomen om met een kraam bij de Rabobank in de Nieuwstraat te staan. Hij is op doortocht naar grotere evenementen in Europa.

Lovend

Swindlehurst spreekt het ene na het andere lovende woord om te beschrijven hoe mooi hij de Keverdag vindt. En heeft, nadat hij vorig jaar voor het eerst een stand kreeg op een achterafje bij Albert Heijn, ditmaal speciale shirts laten drukken.

Vlak voordat hij weer een klant helpt, valt de term passionate. ,,Dat is het allerbelangrijkste. De organisatie heeft het geweldig voor elkaar.”

Dat blijkt als medeorganisator Rob Bronke bij Slot Schagen een paar mensen te woord staat over zijn ovaalkever. Hij weet alles tot in details te vertellen over zijn geliefde eigendom.

Trouwerij

Dat de vorige eigenaresse de auto nog één keer terug wilde voor de trouwerij van haar kleindochter. En dat er vroeger een bakker in zijn glimmend zwarte bolide reed.

Belangstellenden genieten volop van de verhalen. Er zijn dit jaar meer dan zesduizend mensen op de Keverdag afgekomen. Die luisteren niet alleen naar anekdotes, maar lopen ook langs kraampjes met miniatuurkevers, speciale auto-onderdelen en hapjes.

De band Boogie Dogs speelt nummers als ’Tutti Frutti’ van Elvis Presley. Lekker rock & roll, zoals Keverliefhebbers graag horen. Kinderen spelen op een luchtkussen met aan de bovenkant een opblaaskever.

Mazzel

,,We hebben ontzettend mazzel met het weer”, zegt medeorganisator Harm Posthumus uit Heerhugowaard. ,,Er is wat te doen in Schagen en dan komen er toch altijd redelijk wat mensen op af. Nu zitten de terrassen vol, is het ook voor de horeca een leuke dag. Het wordt ieder jaar drukker en zolang iedereen ons wil blijven helpen, gaan we lekker verder.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.