Handtekeningenactie voor behoud krant

Redacteur Schagen
schagen

,,Handen af van het Noordhollands Dagblad en de Schager Courant.’’ Met die oproep eindigde Alex Muller, namens de SP Schagen disndagavond inspreker bij de raad, zijn verzoek om steun voor de krant.

Muller is namens de SP Schagen een hantekeningenactie gestart, waarbij wordt gepleit voor het behoud van de Schager Courant: ,,Ik ben hier gekomen om uw steun te vragen voor een belangrijk stukje van ons dierbare Schagen en omstreken. Een stukje dat bedreigd wordt en kans loopt uit onze gemeenschap te verdwijnen. De Schager Courant, die al sedert meer dan 150 jaar in onze gemeenschap het regionale nieuws verzorgt.. Een groot landelijk dagblad heeft te kennen gegeven onze krant te willen vervangen door een inlegveld in dat dagblad.''

De SP is van plan vele steunbetuigingen te verzamelen en aan de redactie van de krant aan te bieden.

Binnen de raad brak met name Hansje Kalff (D66) een lans voor het behoud van vrije nieuwsgaring door een eigen dagblad. VVD en CDA sloten zich hierbij aan.

Burgemeester Gerrit Westerink gaf aan dat ook het college wil dat de Schager Courant moet blijven. Hij wil proberen het probleem op een zo breed mogelijk regionaal podium bespreekbaar te maken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.