Oostzaanse wethouder wordt gedeputeerde provincie Noord-Holland

Jan van Run. Archieffoto

Oostzaan

De Oostzaanse wethouder Jan van Run wordt gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Hij is door de VVD Noord-Holland unaniem voorgedragen als provinciebestuurder.

De partij Gemeentebelangen Oostzaan voelt zich bedonderd door Van Run. De wethouder kreeg afgelopen maandag nog toestemming van de gemeenteraad om nog een jaar buiten de gemeente te blijven wonen. ,,Toen wist hij echt al wel dat hij gedeputeerde ging worden, maar hij heeft er geen woord over gezegd'', aldus Gemeentebelangen.

Jan van Run begrijpt dat die gedachte bij Gemeentebelangen leeft, maar zegt dat hij maandagavond niet wist dat hij gedeputeerde werd. ,,Het is pas woensdagavond besloten'', aldus Van Run.

Met het vertrek van Van Run, die sinds 2010 wethouder in Oostzaan was, verliest de gemeente Oostzaan een bestuurder die onder meer verantwoordelijk was voor financiën, werkgelegenheid en economie, recreatie en toerisme en mondiaal beleid.

Jan van Run over zijn kandidaatstelling: ,,De VVD Noord-Holland zocht een geschikte kandidaat voor de portefeuille met daarin onder andere Economie, Recreatie en toerisme. Mede door deze onderwerpen, maar ook dankzij mijn bestuurlijke ervaring zag de fractie mij als de geschikte kandidaat. Ik vind het dan ook een eer dat ik unaniem ben voorgedragen voor deze positie. Mijn vertrek bij de gemeente Oostzaan is met gemengde gevoelens. Ik zal de prettige samenwerking in Oostzaan en de betrokken inwoners gaan missen. Tegelijkertijd is het mooi dat ik de ervaring die ik in Oostzaan heb opgedaan nu mag gaan inzetten voor heel Noord-Holland.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.