Meer parkeerplekken bij heide Laren

Ron Amesz

Na een paar maanden modder, graafmachines en weinig parkeerruimte naast het Sint Janskerkhof in Laren, is het parkeerterrein klaar. Het Goois Natuurreservaat heeft gezorgd voor zestig nieuwe plaatsen.

Ook is er een parkeerlus aangelegd, waardoor automobilisten gemakkelijk kunnen keren. Vanaf het parkeerterrein zijn nieuwe wandelpaden aangelegd die rechtstreeks naar de Zuiderheide en naar de tunnel onder de Hilversumseweg lopen. Zo zijn ook de Wester- en Bussummerheide en restaurant La Place bereikbaar.

Twee maanden geleden ontpopte D66'er Noud Bijvoet zich als fervent tegenstander van de nieuwe parkeerplaats omdat er een aantal bomen moest wijken. Volgens het GNR werden al deze bomen weer bijgeplant langs het Laarder Wasmeer, dat sinds vorige week weer toegankelijk is voor publiek. Toch zijn niet alle bomen gekapt. Acht oude zomereiken werden gespaard en daar zijn de parkeerplaatsen omheen gebouwd.

Het terrein werd uitgebreid omdat het Geologisch Museum Hofland en het Sint Janskerkhof rond het terrein liggen, maar mensen die een wandeling op de heide willen maken moeten er ook parkeren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.