Zwolle is ‘Grimmstad’

© HSPublicity

Ieder kind in Nederland en ver daarbuiten is opgegroeid met de sprookjes Roodkapje, De Gelaarsde Kat en Doornroosje van de gebroeders Grimm.

Zij tekenden de verhalen zo’n tweehonderd jaar geleden op. Om dat te vieren heeft Zwolle besloten zich volgend jaar om te dopen tot ‘Grimmstad’. Het hele jaar door vinden in de stad activiteiten plaats die in het teken staan van sprookjes. Wat te denken van Grimmmenu’s in restaurants, een Grimmijsje bij Salute en een Zwolse Grimmwhisky? Of een expositie van de originele tekeningen uit het onlangs uitgegeven verzamelde werk van de gebroeders Grimm, bij Waanders Boekverkopers?

Zwolle Grimmstad biedt alle mogelijkheden voor horeca, winkeliers en evenementenorganisatoren om in te haken. Nu al is bekend dat in het eerste weekeinde van juni het stadsevenement Zwolle Unlimited in het teken staat van Grimm. Het evenement – resultaat van de samenwerking van onder meer De Zwolse Boekenmarkt, Straattheaterfestival Kunsten op Straat, Gedichten aan de Melkmarkt, Waterval Internationaal Vertelfestival en theatergezelschappen De Jonge Honden en The Young Ones – put voor editie 2012 uit de verhalen in het tweehonderd jaar oude boek van de gebroeders Grimm.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.