AZ tekent overeenkomst met Zaanstad

AZ tekent overeenkomst met Zaanstad. Foto: DNP.NU

Marco Post
ALKMAAR/ZAANDAM

De polonaise heeft hij niet gelopen, dat met name wethouder Jeroen Olthof blij is met de voortgang van de gesprekken met AZ was zaterdag duidelijk te zien. De ondertekende intentieverklaring heeft weliswaar formeel weinig tot geen waarde, maar het geeft wel aan dat de gesprekken tussen de gemeenten Zaanstad Wormerland en de Alkmaarse voetbalclub verder gaan dan een pokerspel.

Er is overeenstemming tussen de betrokken partijen om het jeugdcomplex op het Zaanse sportpark Kalverhoek te vestigen, waardoor bij wijze van spreken vandaag nog met de aanleg kan worden begonnen.

De gezette handtekeningen verzekeren de komst van de jeugdopleiding echter nog lang niet. AZ zet de onderhandelingen met Alkmaar voort. Gerbrands: ,,We gaan echter geen bezwaarproducere aan.’’

De zaterdag onthulde plannen bieden ZCFC (voetbal), Odiz Frogs (honk- en softbal) en DTS (wielrennen) zekerheid. De drie sportclubs houden ook bij de komst van AZ Kalverhoek als thuisbasis. Dat geldt ook voor KCZY (kynologenclub) en de op dit terrein gevestigde manege. HVZ (hengelsportvereniging) en SVZ (scheidsrechtersvereniging) krijgen een locatie buiten Kalverhoek toegewezen.

Mogelijk worden delen van de wielerbaan van DTS verlegd, maar op details kon zaterdag nog niet worden ingegaan. De schetsen zijn nog ruw en moeten verder worden uitgewerkt.

In de plannen delen ZCFC en AZ het voetbalcomplex. Beide clubs hebben hun eigen velden, maar kunnen als de situatie daarom vraagt terecht bij de buurman.

Door Eric Strouwen

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen