Johanna Krul moet Den Helder bijna 80.000 euro betalen

Redacteur Den Helder
Den Helder

Johanna Krul moet bijna 80.000 euro betalen voor de ontruiming van haar pand aan de Loodsgracht 3.

Burgemeester en wethouders van Den Helder willen het bedrag van 78.932,60 euro verhalen op Krul.

Het gaat om de kosten van de zogeheten bestuursdwang. Door het college van b en w werd spoedeisend bestuursdwang toegepast door alle goederen afkomstig van het perceel te verwijderen en op te slaan.

Via de Algemene wet bestuursrecht mogen de gemaakte kosten worden verhaald op de overtreder.

Nadat op 29 augustus 2013 om 10.30 uur twee (destijds mogelijke) explosieven zijn gevonden in de woning op het perceel Loodsgracht 3 te Den Helder, is de politie samen met het Openbaar Ministerie en de Explosieven Opruimingsdienst een strafrechtelijk onderzoek gestart naar meer gevaarlijke stoffen, munitie en explosieven. Hierbij hebben deze instanties het perceel in zijn geheel ontruimd van alle goederen.

Kruls strafpleiter Arthur van der Biezen heeft de brief met de eis ontvangen. Hij gaat bezwaar ertegen maken. ,,De gemeente heeft een fictieve factuur in elkaar gedraaid waar van alles op valt aan te merken. Er staan uurtarieven van ambtenaren op, die gewoon al door de belastingbetaler worden betaald. In mijn optiek slaat het bedrag nergens op. Het is een absurd hoog bedrag en daarmee treedt de gemeente onredelijk hard op. Ze willen mevrouw gewoon kapot maken.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.