Audi A5: moderner en schoner

© HSPublicity

Audi vond het tijd om de sportieve A5 te herzien. Aan de voorzijde vallen de aangepaste grille en de vernieuwde koplampen op. De verlichting biedt nu beter zicht doordat ze standaard zijn voorzien van ‘xenon plus’-lampen. Led-dagrijverlichting verbetert de zichtbaarheid. De achterlichten zijn ook vernieuwd.

In het interieur zijn andere materialen toegepast en de koper heeft keuze uit nieuwe kleuren. Het stuurwiel is ook vernieuwd en optioneel voorzien van andere bedieningshendels.

Alle motoren zijn tegenwoordig voorzien van een turbo en directe brandstofinjectie voor maximale trekkracht en efficiency. Wat ook bijdraagt aan de efficiency is het standaard gemonteerde start-stopsysteem. Mede hierdoor wordt de CO2-uitstoot met 22 procent gereduceerd. Het resultaat hiervan is dat diverse uitvoeringen van de Audi A5 bij zakelijk gebruik in aanmerking komen voor het gereduceerde bijtellingstarief van 20 procent. In totaal zijn voor de Audi A5 drie benzine- en vier TDI-dieselmotoren leverbaar.

Ook de topversie, de S5 heeft wijzigingen ondergaan. De 4,2-liter V8 benzinemotor heeft plaatsgemaakt voor een 3.0 TFSI van 245 kW, die twintig procent zuiniger is. Prijzen beginnen bij 39.495 euro voor de A5 Sportback met 1.8 TFSI-motor.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.