Bouwplan Haydnplein in Heemskerk van start

heemskerk

Op de hoek van de Maerelaan-Beethovenstraat in Heemskerk gaat het straatbeeld de komende tijd drastisch veranderen. Zaterdag wordt op feestelijke wijze het startschot gegeven voor het bouwproject Haydnplein waar Heemskerk al een tijdje op zit te wachten.

Het huidige verouderde complex met winkels, eenkamer-appartementen en een garage gaat compleet tegen de vlakte. Volgens Netty Schouten van ontwikkelaar Green Real Estate, wordt vanaf komende week de slopershamer gehanteerd. Eerst gaat het Shell-tankstation met wasstraat tegen de vlakte. Op die plek komen dan tijdelijke onderkomens voor de winkels. Daarna sloopt men de rest.Vervolgens gaat de nieuwbouw beginnen. Dat nieuwe complex herbergt straks 80 appartementen en op de begane grond winkels. Ook de C1000, nu nog aan de overkant van de straat, krijgt er zijn nieuwe plek.Dat Woon op Maat 44 van de nieuwe appartementen voor de verhuur afneemt, heeft het mogelijk gemaakt om, ondanks de diepe malaise op de woningmarkt met de verwezenlijking van het plan te beginnen. De resterende 36 appartementen zijn voor de verkoop.

Op zaterdag 28 januari kan men van 11-14 uur kan men in een speciale tent op de hoek van de Maerelaan en de Beethovenstraat informatie krijgen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons