Veertien jaar geëist voor doodslag Beverwijker

Redactie Kennemerland
AMSTERDAM

In hoger beroep is woensdag tegen Marius K. veertien jaar geëist voor doodslag op Beverwijker Gerard Zonneveld, alias de Huppelaar. Dat is vier jaar meer dan de Alkmaarse rechtbank hem in 2011 heeft gegeven.

In de Alkmaarse rechtbank eiste de officier van justitie nog achttien jaar voor moord. Marius K. heeft op Koninginnedag 2010 op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hij betrapte Zonneveld bij een inbraak. Stak hem neer nadat hij zou zijn aangevallen, versleepte hem, stak hem nog negen maal en zaagde vervolgens zijn benen af en dumpte het ontzielde lichaam in het Robbenoordbos, nabij Wieringerwerf. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot tien jaar voor doodslag, omdat de rechtbank niet bewezen achtte dat de Beverwijker met voorbedachten rade heeft gehandeld.

Het OM kwam in hoger beroep ook tot doodslag in plaats van moord. Er is een aantal rechtszaken van de Hoge Raad met elkaar vergeleken en daarna kon de officier van justitie niet anders dan tot doodslag komen.

Tegen de ex van Marius K. werd opnieuw veertien maanden cel geëist voor het meehelpen van het wegmaken van het lijk. De rechtbank van Alkmaar veroordeelde haar tot een maximale werkstraf van 240 uur.

Uitspraak 27 mei.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.