PVV begint vervolgingsprocedure tegen Samsom

Internetredactie
DEN HAAG

De PVV is een procedure begonnen om de PvdA-kopstukken Diederik Samsom en Hans Spekman alsnog vervolgd te krijgen voor hun uitspraken over Marokkanen.

De fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer, Marjolein Faber, en de delegatieleider in het Europees Parlement, Marcel de Graaff, hebben daartoe bij het gerechtshof een klacht (artikel 12) ingediend.

Faber en De Graaff deden eerder aangifte tegen Samsom en Spekman. De PVV’ers vinden dat de PvdA’ers net als PVV-leider Geert Wilders mogen zeggen wat ze hebben gezegd. „Maar volgens de wet behoort iedereen gelijk te zijn. Als Wilders vervolgd wordt, dan ook Samsom en Spekman”, aldus de PVV.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Wilders van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Aanleiding daarvoor zijn zijn uitspraken in maart over ’minder Marokkanen’. PvdA-leider Samsom en partijvoorzitter Spekman worden niet vervolgd voor bepaalde uitspraken die zij over Marokkanen hadden gedaan.

Zo heeft Samsom gezegd dat Marokkaanse jongens een „etnisch monopolie” op straatoverlast hadden en Spekman zei dat Marokkanen die niet willen deugen, moeten worden vernederd. Volgens het OM waren die uitlatingen niet strafbaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.