Meisjes D van De Boemel naar finale open NK

Erik Poel
Tuitjenhorn

In de halve finaleronde van het open Nederlands kampioenschap waren maar liefst vier teams van de volleybalvereniging Dinto uit Warmenhuizen en twee teams van De Boemel (Tuitjenhorn) vertegenwoordigd. Twee wisten zich te plaatsten voor de beslissende kruisfinale. De meisjes D van de Boemel wonnen hier in een ware thriller van VC Sneek.

De meisjes D selectie van Dinto kon het net niet bolwerken tegen Next Volley Dordrecht.

Plaatsing voor de finale van het open NK is een uitzonderlijke prestatie. Bij dit kampioenschap kunnen er teams op leeftijd geselecteerd worden. Met name bij de A en B jeugd bestaan de ploegen vaak uit jeugd dat uitkomt in de landelijke senioren divisieteams. Ook de D jeugdteams konden rekenen op flinke tegenstand. De meisjes van de Boemel met de coaches Jacqueline de Nijs en Margreet Jaarsma begonnen in Apeldoorn tegen Meppel overtuigend. Kjersti Kuilboer was sterk aan het net. Met fraaie defensieve acties van Rosan Pronk werd de volle winst behaald. Na een gelijkspel tegen Set-Up uit Ootmarsum was DOK uit Dwingeloo de tegenstander. Hierin was het verdedigende en aanvallende werk van Kim Jaarsma gekoppeld aan een goede invalbeurt van Juul Kruijer genoeg voor de poulewinst. Vervolgens moest tegen het gerenommeerde VC Sneek in een kruisfinale beslist worden wie zich zou plaatsen voor de finaleronde op 12 maart. Door fantastisch spel van de uitblinkster Rian Hof had Sneek in de eerste set niets in te brengen:25-13. De Friezinnen kwamen vervolgens keihard terug met 25-15. In een bloedstollende beslissende set, waarin in de slotfase Rian Hof de beste aanvalster van Sneek afblokte, trokken de Tuitjenhorner meisjes aan het langste eind: 15-13.

Ook de meisjes D van Dinto waren in Houten goed op weg. Met veel blokacties van Floor Wilkens en strakke opslagen van Senna Snijders werd een gelijkspel afgedwongen tegen Hovoc. Vervolgens werd het ijzersterke VCV Varsseveld bedwongen. Daarna werd Hengeloo uitgeschakeld. Jade Goudsblom maakte mooie aanvallende scores en Rosalie Burger wist alle doortikballen af te blokken.

In de kruisfinale tegen Dordrecht bleek, ondanks fraaie acties van Indy Pronk, de tegenstander, die in de Topklasse C speelt, net iets te sterk. De meisjes A van Dinto konden ondanks een zege en een gelijkspel niet de kruisfinale halen. De meisjes B en C van Dinto en de jongens C van de Boemel werden ook in de poulefase uitgeschakeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.