Gabberweek wil duidelijkheid van Medemblik

Foto: Marcel Rob

Foto: Marcel Rob

Redacteur West-Friesland
medemblik

Doen de Medemblikker kinderen volgend jaar wel of niet mee met de Gabberweek? De organisatie wil het nu wel eens weten. Voorzitter Dave van den Berg: ,,Moeten we twintig of veertig bussen inzetten?’’

Gemeente Noorder-Koggenland was vanaf het begin, zeventien jaar terug, betrokken bij het project, ook Wognum sloot snel aan. Maar na de fusie tot nieuw Medemblik werd het een beetje zeuren. Dankzij een offensief bleef het project bewaard voor de Medemblikker jeugd. Twee jaar terug sloot Andijk zich ook bij de Gabberweek aan.

Nu Medemblik opnieuw gefuseerd is lijkt de Gabberweek opnieuw op de tocht te staan. Ambtelijk wordt voorgesteld om, in het kader van noodzakelijke bezuinigingen in het jeugd en jongerenwerk, de Gabberweek te schrappen en met de eigen jongerenwerkers uit te pakken. Besparing: 19.000 euro. De politiek moet zich hierover donderdag uitspreken.

Tijdens de Gabberweek in de voorjaarsvakantie, een Opmeers jeugdproject, gaan zo’n tweeduizend kinderen er dagjes op uit. Een geoliede machine met 250 vrijwilligers en allerlei instanties. Pakweg de helft van de jeugd komt uit Medemblik. De Stichting Gabberweek heeft de politiek inmiddels een brief gestuurd, waarin wordt aangedrongen op duidelijkheid.

Meer nieuws uit West-Friesland