Situatie 11-jarige jongen uit Wormer na rally-ongeluk nog kritiek

Situatie 11-jarige jongen uit Wormer na rally-ongeluk nog kritiek. Foto ANP

Ron Amesz
amsterdam/wormer

Het 11-jarige jongetje uit Wormer dat zondag zwaargewond raakte bij een ongeluk tijdens een rally in Amsterdam, ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zijn situatie is volgens de politie niet veel veranderd sinds hij na het ongeval naar het ziekenhuis is gebracht.

Tijdens de rally kwam een 41-jarige vrouw uit Zaandam om het leven toen een deelnemende wagen uit de bocht vloog en het publiek inreed. Haar echtgenoot liep beenletsel op. Ook een ander jongetje raakte gewond maar kon na behandeling ter plekke naar huis.De chauffeur en navigator van de rallywagen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Volgens een politiewoordvoerster waren de twee (een 23-jarige Tilburger en zijn 25-jarige navigator uit Amersfoort) zondag aangehouden met „zorg en ondersteuning”. „Deze jonge mannen hadden ’s ochtends ook niet kunnen bedenken dat ze bij zo’n ernstig ongeval betrokken zouden zijn.”

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Eerste resultaten worden vermoedelijk ergens deze week verwacht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.