Waerdse Tempel wordt crematorium (2e update)

Foto JJFoto

heerhugowaard

Het poppodium Waerdse Tempel houdt op te bestaan. Het gebouw aan het Strand van Luna wordt, zo is de bedoeling, verkocht aan de landelijke uitvaartonderneming Monuta die er onder meer een crematorium in wil vestigen. De Nieuwjaarsparty 2011/2012 is het laatste evenement dat in de Waerdse Tempel wordt gehouden.

Suzan Versteeg, woordvoerster van Monuta, houdt wel een slag om de arm. ,,We zijn in gesprek, er is nog geen overeenkomst. En als die er is hebben we nog een heel traject van vergunningen en bestemmingsplanwijzigingen te gaan.’’

Bekend is dat Monuta al enkele jaren bezig is om in Heerhugowaard een crematorium van de grond te krijgen.

De Waerdse Tempel leidt al jaren een wankel bestaan. Eigenaar/directeur Marcel Appelman die niet bereikbaar was voor commentaar, heeft er volgens de woordvoerder van de Waerdse Tempel al 15 miljoen ingestoken, maar de exploitatie bleek niet lonend te maken.

Appelman mikte op samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk, maar alleen de vestigingsgemeente was bereid geld te steken in het poppodium. En ook deze subsidie staat zwaar onder druk.

Op internet hebben jongeren een petitie geplaatst die al door meer dan 150 mensen is ondertekend. De initiatiefnemers schreven dat 'lekker op het strand liggen er niet meer bij is als het een crematorium wordt'. 'Maak van de Waerdse Tempel geen dooie boel!', was de afsluiter op mijn-petitie.nl .Klik hier voor de petitie

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.