BCS neemt de leiding na lucratieve speelronde

’t Veld

Na een zeer lucratieve speelronde is het kaderteam van BCS de nieuwe koploper. Zelf werd er met 8-0 een monsterzege geboekt tegen Kitseroo en de directe rivalen lieten behoorlijke steken vallen op het biljart.

BCS gaat nu aan de leiding met drie punten voorsprong op de eerste achtervolger en al vijf op de rest.

Joop Roelands kwam na een voorzichtige start uiteindelijk tot de gehoopte serie, waardoor hij een aanzienlijke voorsprong nam op zijn tegenstander. Die zich geen raad wist met ogenschijnlijk gemakkelijke stootbeelden. Na twaalf beurten, 140-52, waren de eerste punten binnen. Kees Klijbroek, weer van de partij, had een vliegende start met 135 caramboles in 3 beurten. Terwijl zijn tegenstander maar geen vat kreeg op het materiaal, werkte de Tuitjenhorner in Veldtemer dienst een wat matig middengedeelte af van de partij. Toen het zelfvertrouwen eenmaal terug was werd het alsnog in tien beurten 260-34.

Pieter van der Geest ging van acquit met een aardige aanvangsserie en wist de gehele partij zijn voorsprong vast te houden. Omdat zijn tegenstander beduidend minder caramboles hoefde te maken bleef die wetenschapo een onzekere factor. Maar Van der Geest maakte met een serie van 47 zijn 200 caramboles compleet en zijn opponent kon niet meer langszij komen.

Piet van der Geest maakte er een spannende en onvoorspelbare parij van. Vergeefs probeerde hij steeds afstand te nemen.

Toen de oppositie in de laatste beurten toch te veel steekjes liet vallen en de gelijkmakende beurt evenmin goed gebruikte was de foutloze zege van de nieuwe koploper BCS een feit met 160-127 in achttien beurten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.