Lisa uit Dirkshorn op sexy boerinnenkalender

Marten Visser
Dirkshorn

Ze hangt binnenkort ongetwijfeld in heel wat boerenschuren. Lisa Kat uit Dirkshorn is één van de modellen van de Boerinnenkalender 2018.

De ’line-up- van de boerinnenkalender werd dindag bekend gemaakt. Friesland, Groningen en Drenthe zijn ’hofleveranciers’ wat modellen betreft, Lisa Kat houdt de Noord-Hollandse eer hoog. De boerinnenkalender verschijnt voor de zevende keer.

’Echte boerenmeiden’ poseren op een sexy manier om zo de agrarische sector te promoten. Dat is de boodschap die de organisatie achter de boerenkalender naar buiten wil brengen.

Lisa (bijna 19) zelf staat daar volledig achter. En wil ook graag het negatieve beeld dat mensen nog steeds hebben over ’boerendochters’ een beetje nuanceren. ,,Sta je in de kroeg, vertel je dat je van een boerderij komt, krijg je weer de vraag: ’waar zijn je klompen dan?’ Mensen denken toch nog vaak negatief over boerendochters.’’

Haar foto is sexy, maar toch netjes. ,,Dat vond ik wel belangrijk. Het moet niet zo zijn dat ik later ergens solliciteer, ze mijn naam gaan googlen en dan een half naakte foto van me vinden. De reacties uit mijn omgeving? Die zijn positief. De mensen vinden het leuk.’’ De jonge Dirkshornse, ze is net begonnen met een studie agrarisch ondernemerschap in Dronten, is gekozen uit maar liefst 214 boerendochters die zich aanmeldden voor de fotoshoot.

Of ze later het bedrijf van haar ouders in Dirkshorn over wil nemen weet ze nog niet. ,,Maar ik wil wel in de agrarische sector aan het werk.’’

Een preview van de kalender is te vinden door te klikken op deze link.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.