BMW 5-serie plug-inhybride

© HSPublicity

BMW heeft meer details bekendgemaakt over de 5-serie plug-inhybride. De Duitse autofabrikant onthult hem op de autosalon van Shanghai, die op 19 en 20 april plaatsvindt.

De plug-inhybride is gebaseerd op de – alleen in China leverbare – BMW 5-serie met verlengde wielbasis. De auto is voorzien van de nieuwste ActiveHybrid-techniek van BMW. Het conceptmodel wordt aangedreven door een uiterst efficiënte TwinPower Turbo verbrandingsmotor met een vermogen van 160 kW gecombineerd met een 70 kW sterke elektromotor. De auto kan afstanden tot 75 kilometer volledig elektrisch afleggen met een maximumsnelheid van 65 km/uur. Het accupakket is ondergebracht in de kofferruimte.

Deze plug-inhybride maakt deel uit van BMW Group’s grootschalige project voor elektrische mobiliteit in China. De Chinese markt is door de schaalgrootte en de sterke groei van onder meer automobiliteit een interessant podium om nieuwe vormen van aandrijving in de praktijk te beproeven. In 2013 start de productie in Shenyang, China.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.