Eis 4 jaar voor verkrachten plassende vrouwen

Kelly van Hal
Leeuwarden

Tegen een 27-jarige man uit Sneek is in hoger beroep 4 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist voor het aanranden en verkrachten van een aantal vrouwen. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden donderdag.

De slachtoffers werden tijdens festivals en evenementen misbruikt op het moment dat ze aan het plassen waren. De verdachte wist meerdere keren toe te slaan tussen augustus 2011 en september vorig jaar. Hij deed dat onder meer op het popfestival Lowlands, tijdens de Sneekweek en bij de Visserijdagen in Harlingen. In november is hij aangehouden.

Volgens justitie vergreep hij zich aan zeker 12 vrouwen: in acht gevallen was er sprake van verkrachting, vier keer van aanranding.

De Fries kreeg in maart 2 jaar opgelegd, waarvan 15 maanden voorwaardelijk. Justitie ging daartegen in beroep omdat de straf niet passend zou zijn gezien de aard van het vergrijp en de gevolgen voor de slachtoffers. De eis in hoger beroep is gelijk aan de eerdere eis voor de rechtbank in Leeuwarden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.