Jan Smit schudt 'verloren zoon' Bakens de hand

VOLENDAM

De bekendste Volendammer kwam donderdagmiddag speciaal naar het stadion om de nieuwe aanwinst welkom te heten. Jan Smit, supporter en hoofdsponsor van 'de FC', schudde als eerste de hand van Tim Bakens. ,,Dit is een topdag voor de club'', zei de zanger over de onverwacht snelle terugkeer van de lange verdediger.

,,Het feit dat Jan Smit naar het stadion komt om mij welkom te heten, zegt veel over deze club'', zei Bakens vlak voor zijn eerste training in het nieuwe kalenderjaar. ,,De mensen hier laten me weten dat ik welkom ben. Toen ik bij Sparta vertrok, kreeg ik allerlei sms'jes uit Volendam. Van spelers, maar ook van de medische staf, de commerciële mensen en de supporters. 'Je moet terugkomen', dat werk. Zulke reacties bepalen niet primair je keuze voor een club, maar het weegt wel mee. Het gevoel bij Volendam is goed'', aldus de speler die de Noord-Hollandse club in de zomer van 2009 verruilde voor Sparta.

Het goede gevoel miste Bakens tijdens de gesprekken met De Graafschap. ,,De Graafschap had bij mij een streepje voor. Als je kijkt naar de ranglijst en de potentie, dan was het ook een logische keuze geweest. Ik heb een paar keer gesproken met voorzitter Sietze Veen en technisch directeur Leen Looijen en na afloop had ik steeds het gevoel dat het totale plaatje niet voor de volle honderd procent klopte. Ik stapte in de auto en dacht 'ik weet het niet'. Daarom liet ik de club deze week weten dat ik het niet doe.''

Ondertussen had ook Volendam zich gemeld. Bij de Noord-Hollandse club klopte het plaatje wél. ,,Ik wil weer met plezier voetballen en dat kan bij Volendam. Geld is niet de drijfveer. Anders had ik mijn contract bij Sparta wel uitgediend.''

De verdediger liet onlangs zijn tot medio 2011 doorlopende contract bij de Rotterdamse club ontbinden, omdat hij bij Sparta geen plezier meer in het spelletje had.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen