Centrum voor Jeugd en Gezin opent in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Vragen over de opvoeding, de ontwikkeling van een kind, relatieproblemen of gezondheidsvragen? Sinds woensdag is daarvoor in Heerhugowaard één vraagbaak: het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Taxuslaan.

De officiële ingebruikname werd niet in het centrum zelf gevierd, maar in en bij het gemeentehuis. Buiten gaven kinderen van de Montessoribasisschool een trommelconcert. Er werd met stokken geslagen op emmers, speciekuipen, pannen en vettonnen en werd er geschud met Pringlebussen vol rijst.

In het centrum werken verschillende partijen samen. De bedoeling is dat zij gebruik maken van elkaars kennis en dat geen organisaties langs elkaar heen werken.

Coördinator Rosalie de Jonge benadrukt het belang om al in een vroeg stadium met (hulp)vragen naar de het CJG te komen. Geen vraag is te gek.

Van zakgeldvragen, tot echtscheidingen (gratis advies), omgang met pubers, borstvoedingsproblemen of vragen over sportvoorzieningen. Een receptioniste hoort de vraag aan (eventueel achter een gesloten deur voor meer privacy) en zoekt de juiste hulpverlener.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.