‘Tarieven zzp’ers bouw onder druk’

© HSPublicity

In een brief aan de cao-partijen in de bouw vraagt FNV Zelfstandigen Bouw om betrokken te worden bij de discussie over de positie van zzp'ers. Recent toonde de Conjunctuurenquête Nederland aan dat 77 procent van de bouwbedrijven werkt met zzp'ers. De crisis leidt echter tot onaanvaardbare druk op de tarieven van zzp’ers.

Komende week gaan de cao-onderhandelingen in de bouwnijverheid verder. De positie van zzp'ers is onderwerp van gesprek. FNV ZBo wil daar actief bij betrokken worden. „Niet voor niets heeft de SER vorig jaar uitgesproken dat afspraken over zzp'ers in cao's gemaakt moeten worden in overleg met de betreffende groep zzp'ers”, zegt voorzitter Charles Verhoef van FNV ZBo. „Maar de bouw verbetert ook het eigen imago als zzp'ers een tarief kunnen bedingen waarvan zij een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een reservering voor de oude dag kunnen bekostigen. Dat is goed opdrachtgeverschap.”

De brief aan cao-partijen schildert de voordelen die de sector van zzp'ers heeft: „Zzp'ers dragen bij aan de flexibiliteit die nodig is om bedrijven hun toppositie in bepaalde markten te laten behouden. Daarnaast hebben zzp'ers diverse opdrachtgevers, waardoor ze veel kennis en ervaring opdoen bij diverse bedrijven. Daardoor komen zzp'ers in aanraking met nieuwe technologische mogelijkheden en kunnen zij kennis en ervaring ook sneller verspreiden.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.