Zonnige start van vliegerfestival strand Den Helder

Een kleine greep uit de tientallen vliegers op het strand.© Foto HMC

Ronald den Boer

Het Helderse vliegerfestival bij strandslag Duinoord kende zaterdag een in alle opzichten zonnige start. Nadat ’s ochtends de dreigende bewolking wegtrok en de zon permanent ging schijnen, waren alle ingredienten aanwezig voor een geslaagd tweedaags strandevenement.

Tientallen vliegerliefhebbers waren andermaal op het Helderse festival afgekomen, veelal met bijzondere creaties als vliegende draken, walvissen, tijger, ijs- en pandaberen en een KLM-vliegtuig.

Veel vliegers zijn zelf gemaakt, al dan niet op zolderkamers met naaimachines. ,,Dan komen mijn kleinkinderen met een idee en dan maakt opa, ik dus, er een vlieger van’’, aldus een van de vliegeraars. De wind was lange tijd zwak en dat maakte het wel lastig om veel grote constructies de lucht in te krijgen - en vooral te houden.

In de eerste uurtjes van het Vliegerfestival, dat geopend werd door wethouder Odd Wagner, moest de loop er nog wat inkomen, maar gaandeweg de zaterdagmiddag werd het gezellig druk op het strand. De vele honderden toeschouwers zagen naast de vliegers ook demonstraties stuntvliegeren en een demonstratie flyboarden op het water. Voor de kinderen waren er tal van activiteiten georganiseerd, waaronder springkussens en schatgraven door de Helderse Stropdassenclub. Beachclub Citadel deed uitstekende zaken met een permanent vol terras.

Vandaag is de tweede dag van het Helderse Vliegerfestival.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.