Wherevogels ruimt zwerfvuil op rondom voetbalvelden

Kevin de Vries
Purmerend

Voetbalvereniging Wherevogels gaat vanaf aanstaande zaterdag aan de slag om zwerfvuil rondom hun eigen complex op te ruimen. In ruil voor deze werkzaamheden ontvangt de club twee cheques van 3.750 euro van de gemeente. De actie staat in het teken van het project Nedvang, waarbij producenten en importeurs van verpakkingsmaterialen geld beschikbaar stellen om zwerfvuil tegen te gaan.

,,Ieder weekend gaan er vijf senioren de wijk in om rotzooi op te ruimen. Aanvankelijk wilden we de jeugd hiervoor inzetten, maar dan is er ook begeleiding nodig. En die hadden we niet zo snel gevonden’’, aldus Peter Steenbergen, voorzitter van Wherevogels. De voetbalclub ruimt nu al zelf drie keer week troep op op hun eigen sportcomplex, maar zet zich dus vanaf aanstaand weekend ook in voor een schone buurt. ,,Met een schoon complex en een schone omgeving geef je een mooi visitekaartje af”, vervolgt Steenbergen, die vooral veel zwerfvuil ziet rond de Purmerenderweg.

,,Mensen vinden het normaal om daar de afvalresten van een bezoekje aan de McDonalds de dumpen. Dat gebied vraagt om aandacht.’’ Ook langs de Westerweg, Grotenhuysweg en IJsselmeerlaan wordt vuil opgeruimd. Met het geld dat de club krijgt worden onder andere trainingspakken gekocht. De opruimactie wordt morgen om 11 uur afgetrapt door wethouder Roald Helm.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.