Marije leidt haar zaalvoetbaltoernooi met gemak

Tanja Koopen
Grootebroek

Ze is pas vijftien jaar, maar organiseert net zo gemakkelijk in haar eentje een zaalvoetbaltoernooi van twee dagen voor haar medeleerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek.

Van meespelen heeft ze afgezien, maar het liefst stond Marije Kors zelf ook nog in het veld.

Marije combineert het goede doel met werken aan haar portfolio voor haar eindexamen. Alle deelnemers betalen anderhalve euro en die gaan naar ’Hands off our girls’ van 3FM Serieus Request, bekend als het glazen huis. En voor haar studie sport, dienstverlening en veiligheid op niveau kader is de organisatie van het toernooi ook niet verkeerd.

Pendelen

Tijdens de wedstrijden pendelt ze voortdurend tussen de twee gymzalen, waar de teams tegen elkaar strijden. Ze had de eerste dag al een tegenvaller en moest improviseren, want de ’Oelewappers’ kwamen niet opdagen. Veel overleg hoeft ze niet te voeren, want Marije is overduidelijk de baas.

,,Morgen zesde klassers hè, sommigen daarvan zijn achttien", knijpt ze hem een beetje.

,,Dat red je gemakkelijk hoor", stellen directeur Kees van Bergeijk en pr-medewerkster Elske Eppink haar gerust. Ze komen even kijken en zien dat het allemaal in prima sfeer verloopt.

Plan van aanpak

Marije heeft het dan ook gedegen voorbereid. ,,Ik heb eerst een plan van aanpak gemaakt en toen dat was goedgekeurd ben ik verder gegaan. Posters opgehangen en de klassen langs geweest om over het toernooi te vertellen. Met Ed Haakman, mijn mentor, de gymzalen geregeld en een draaiboek opgesteld. Het is best wel leuk, je moet afspraken maken en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Maar je leert er wel van", zegt Marije die sportinstructeur bij de landmacht wil worden.

Goede doel

Ze kwam op het idee van een zaalvoetbaltoernooi omdat ze wat voor het goede doel wilde doen en zelf in de zaal voetbalt bij Bot Nieuweboer en op het veld bij de Zouaven in de C4.

Ze heeft in verband met haar eindexamen een stapje terug gedaan, maar is wel aanvoerder van het jongensteam. De meiden is ze, qua voetbal, een beetje ontgroeid.

De opbrengst van het toernooi becijfert ze voorlopig op ruim honderd euro.

Meer over het Glazen Huis Haarlem leest u hier.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen