Mistigheid rond hotel Marquette

Chateau Marquette.

Chateau Marquette.© Archieffoto

Friso Bos
Heemskerk

NH Hotel Heemskerk Marquette is verkocht per 1 juni 2018. Intussen wordt het complete conferentieoord ook te huur aangeboden.

Sinds augustus zingt het gerucht rond dat NH-Hotels het kasteel en het hotel zou hebben verkocht aan C. Nelis Bouw en Ontwikkeling uit Heemskerk. Cees Nelis reageert niet op vragen van de krant. Hij heeft eerder dit jaar aangegeven dat hij liever zelf eventuele belanghebbenden wil informeren over ontwikkelingen. Dat geldt voor al zijn initiatieven. NH-Hotels heeft de afgelopen twee maanden ook niet op vragen van de krant gereageerd, tot woensdagmiddag.

Wendy Kuiper van NH-Hotels wil niet verklappen aan wie het kasteel en het hotel zijn verkocht. Ook de verkoopprijs wil ze niet noemen.

,,Voor NH-Hotels is het belangrijkste dat dit hotel niet meer in onze strategie past. We focussen op stedelijke gebieden’’, vertelt ze.

,,Het personeel van het hotel blijft er gewoon werkzaam. Als medewerkers na de verkoop van het hotel bij NH-Hotels willen blijven, dan vinden we elders een passende oplossing. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen’’, zegt Kuiper.

Te huur

Volgens Kuiper heeft NH het hotel niet te huur gezet maar is dat de ’nieuwe eigenaar’. ,,Tot 1 juni blijft het een NH-Hotel.’’

De huurprijs is 360 duizend euro per jaar, exclusief btw. De prijs is voor het casco alleen. De nieuwe huurder is verplicht de inventaris over te nemen voor een nog nader te bepalen bedrag. Volgens de bedrijfsmakelaarssite Funda in business is er geen personeel dat hoeft te worden overgenomen.

Heemskerk Marquette is gericht op de verhuur van zaalruimte. In het kasteel zijn 11 zalen maar ook een keuken, restaurant en een bar. Ideaal voor feesten en partijen, vergaderingen en trainingen. Marquette is huwelijkslocatie. In het hotelgebouw kunnen de gasten of deelnemers worden gehuisvest in de 65 hotelkamers.

De markt waarin conferentiehotels opereren heeft het zwaar gehad. Crisisjaar 2009 was het absolute dieptepunt. In de vijf jaren daaropvolgend zaten de meeste bedrijven nog steeds niet op het niveau van voor de economische crisis. Sindsdien is de branche langzaam opgekrabbeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.