Wintersportseizoen op Stubaier gletsjer geopend

Terwijl we in Nederland nog nagenieten van de zomer, is op de Stubaier gletsjer het wintersportseizoen al geopend. De Oostenrijkse Stubai-vallei heeft uitgestrekte skigebieden, die zelfs aan de eisen van de meest ervaren wintersporters voldoen.

Vanwege de centrale ligging op ruim drieduizend meter hoogte begint het wintersportseizoen er vroeger dan elders. Onlangs zijn hier al de eerste afdalingen van het seizoen gemaakt.

In de Stubai-vallei zijn vier skigebieden: de Stubaer gletsjer, Schlick 2000, Mieders en Elfer. Met de Stubaier superskipas is het eenvoudig om alle vier gebieden te verkennen. In totaal heeft het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk 35 perfect geprepareerde pistes. Snowboarders en freeskiërs kunnen terecht in het Moreboards Stubai Zoo Snowpark. Het Schlick 2000-skicentrum is er speciaal voor skiërs, snowboarders, wandelaars, langlaufers en paragliders.

Ook off-piste biedt de Stubai-vallei genoeg vermaak. Met theatervoorstellingen, kerstmarkten en evenementen op de piste is het gebied een geliefde uitvalsbasis voor wintersportvakantie. (Foto: Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.