Hoge opbrengst Samenloop voor Hoop

Pieter van Hove
Heemskerk

De SamenLoop voor Hoop die afgelopen weekeinde in Heemskerk werd gehouden, heeft maar liefst € 40.184,50 opgeleverd. Na 24 uur wandelen in teamverband werd een cheque met het bedrag door Kathelijne Lokker, voorzitter van de SamenLoop Heemskerk, overhandigd aan Brigitte Dubbelaar, evenementencoördinator van KWF Kankerbestrijding.

Aan de SamenLoop in Heemskerk deden ruim 600 wandelaars mee, verdeeld over veertig teams, zo’n 35 survivors (mensen die kanker hebben (gehad) en heel veel vrijwilligers. Er kwamen een grote hoeveelheid bezoekers op het evenement af. Kathelijne Lokker, voorzitter SamenLoop voor Hoop Heemskerk: „Het evenement was emotioneel, sfeervol en inspirerend. Er waren geweldige teamacties en er was van begin tot eind een fantastische  sfeer. De SamenLoop verliep nog mooier dan we droomden. We wilden saamhorigheid en die hebben we ook echt voor elkaar gekregen.”

Hoogtepunten

Er traden diverse artiesten op. Van coverbands en dj’s tot een koor. Er werden sportlessen gegeven en mensen konden workshops volgen. Bezoekers bezochten de vele kraampjes waar de teams allerlei (vaak zelfgemaakte) spullen verkochten.

Kaarsenceremonie

Het evenement had een aantal ceremonies waaronder de kaarsenceremonie. „Zaterdagavond stonden langs de wandelroute zakken gevuld met kaarsen. Deze zakken waren versierd met teksten, foto’s of tekeningen. Dit was het indrukwekkendste moment van het evenement. Mede door het optreden van Opera Familia,” aldus Lokker.

De commissie van de SamenLoop Heemskerk bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors voor de tomeloze inzet, het enthousiasme en het mogelijk maken van het evenement!

Het bedrag kan nog oplopen als toegezegde gelden op de rekening van de Heemskerk SamenLoop worden overgemaakt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.