Rouw in gemeenten om slachtoffers crash

rijswijk

In verscheidene Nederlandse gemeenten wordt gerouwd om inwoners die omkwamen bij de vliegtuigcrash in Tripoli woensdag. Zo gelastte in Mook (Limburg) burgemeester Rob Persoon woensdag de raadsvergadering af omdat een vader en zijn twee kinderen uit die gemeente in het neergestorte vliegtuig zaten.

Burgemeester Rianne Donders-van Leest van Geldrop liet donderdag weten dat haar oudste zoon Pim met zijn vriendin is omgekomen bij de crash. In Groesbeek houdt voetbalvereniging De Treffers een minuut stilte wegens het overlijden van de vrouw en twee kinderen van een clublid.

Donderdag kon het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigen dat de enige overlevende van de vliegramp de 9- jarige Ruben uit Tilburg is. De jongen ligt in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden redelijk. Zijn oom en tante kwamen donderdagochtend in Tripoli aan en zijn bij de jongen op bezoek geweest.

Donderdagmorgen is in Tripoli een vliegtuig van het ministerie van Buitenlandse Zaken geland. Hierin zaten behalve de oom en tante van Ruben, medewerkers van het ministerie, mensen uit het Landelijk team forensische opsporing (LTFO) en twee vertegenwoordigers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De nieuwsuitzendingen over de ramp hebben woensdag veel kijkers getrokken, zo bleek uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het NOS Journaal trok ’s middags en in de vroege en late avond veel meer kijkers dan normaal.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.