Gemengde gevoelens bij Helderse NK-finaliste Gogorita

Casper Duin
Den Helder

Moest ze nu blij zijn met haar eerste zilveren plak of balen over het mislopen van goud? Na de verloren NK-finale worstelde de Helderse tafeltennisster Ana Gogorita met gemengde gevoelens.

Op veertigjarige leeftijd stond de kopvrouw van Dozy Den Helder/Noordkop zondagmiddag in Zwolle voor het eerst in de eindstrijd van de Nederlandse kampioenschappen. Na een vrije doortocht in de halve finales vanwege de opgave van topfavoriete Li Jie moest Gogorita in de laatste fase buigen voor Britt Eerland: 4-2. ,,Ik ben blij met zilver, maar had voor mijn gevoel goud kunnen winnen’’, vatte de geboren Roemeense na afloop haar gemoedstoestand samen.

De Helderse ’tafeltennismoeder’ koesterde de mijlpaal in haar loopbaan. ,,Mijn eerste NK-finale. Ik geniet ervan dat ik nog steeds goed kan meekomen op dit niveau. Britt traint veel meer dan ik. Wat dat betreft kan ik alleen maar tevreden zijn met die tweede plek.’’

En toch knaagde er iets bij Gogorita. ,,Ik ben nog nooit zo dicht bij goud geweest. In de finale had ik moeite om over te schakelen naar het hogere niveau. Een niveau dat ik niet gewend ben uit de eredivisie. Ik verloor de eerste drie games, maar won de vierde en vijfde. Vervolgens kom ik 4-1 en 6-4 voor. Daarna maakte ik te veel fouten. Had ik die zesde game gewonnen, dan had ik heel goede kans gehad om de overwinning.’’

In het damesdubbelspel strandde Gogorita aan de zijde van Rianne van Duin in de halve eindstrijd. Het als eerste geplaatste tweetal struikelde met 0-3 over de tandem Jacinta de Hoop/Sanne de Hoop.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen