Geflatteerde nederlaag regioselectie

Redactie Schagen
Dirkshorn

Pas in de slotfase van het bij vlagen boeiende oefenduel kon AZ zaterdag afstand nemen van de Regioselectie. De amateurs, die halverwege nog verrassend met 2-1 aan de leiding gingen, verloren uiteindelijk geflatteerd met 2-7.

Het was na de eerste presentatie van de profs die een week in training zijn. De Regioselectie heeft in twee weken vijf sessies afgewerkt en een oefenduel tegen Hollandia gespeeld. Hoofdcoach Willem Zeijlmans was vooral trots op de prestatie. ,,Halverwege gingen we gewoon aan de leiding tegen het A-team van AZ.'' Hij kon toen ook vergenoegd vaststellen dat oefenvormen waarop was getraind ook in de praktijk werden gebracht.

,,Er was sprake van een gedachte die we ook wisten uit te dragen'', betoogde Michael Lanting. De Helderse speler van topklasser Spakenburg was als wegkapitein op het middenveld de spil om wie alles draaide bij de amateurs. ,,Je kon merken dat de kwaliteit van de groep nu hoger lag dan twee jaar geleden. We konden de bal langer vasthouden en er ook meer iets mee doen.''

Toen verloren de amateurs onder leiding van Michael van der Wardt na een 1-1 ruststand met 1-4. Nu was er halverwege een verrassende voorsprong. Kevin de Bruin, de makkelijk scorende spits van zaterdagderdeklasser Wieringermeer, haalde in beide gevallen zonder twijfel de trekker over. Waarbij de assist van Lars Weistra, ook uit Den Helder en actief voor hoofdklasser Hollandia, zeker zo smaakvol was.

In de tweede helft kwam AZ eerst langszij en vervolgens op voorsprong nadat Nick Burger aan de andere kant eerst nog heel dichtbij 3-2 was. Zijn pegel belandde tegen de onderkant van de lat. In de slotfase liepen de profs nog weg naar cijfers die de amateurs over het geheel genomen niet verdienden.

,,Zeventig minuten konden we er een wedstrijd van maken'', sprak Zeijlmans die ook de complimenten van AZ over de benadering door de amateurs in ontvangst mocht nemen. De kracht van de selectie die conditioneel aan zijn plafond raakte verzwakte door logische wissels. ,,Die spelers hebben ook twee weken keihard getraind en verdienden net zo goed speeltijd'', luidde de eenvoudige verklaring van de trainer. ,,Waar het om gaat is dat er over het algemeen sprake is van een goed gevoel.''

Dat heerste zeker bij de organisatie die als vanouds perfect was. Met naar schatting zo'n tweeduizend bezoekers langs de lijn van een veld dat als een biljartlaken oogde. Zeer tot genoegen vooral van de profs. De fijne conditie van het veld was het resultaat van een samenwerkingsverband met golfbaan Dirkshorn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.