500 euro geboden voor zeefdruk varkentje Arthur

hoorn

De biedingen die bij de redactie binnenkomen voor de zeefdruk 'I smell the roses' van het varkentje Arthur worden steeds hoger. John Busschops, vestigingsmanager bij uitzendbureau Zorg Interim in Hoorn heeft 500 euro over voor de zeefdruk van kunstenares Shunyam van Steveninck uit Enkhuizen.

De zeefdruk 'I smell the roses' , dat inclusief rand 65 bij 71 centimeter meet,  wordt door de redactie van het dagblad voor West-Friesland geveild voor een goed doel. De opbrengst gaat naar de stichtingen Starz Foundation uit Andijk en De Zuivere Bron uit Hoorn, die zich inzetten voor mensen met kanker.

De veiling is het rechtstreekse gevolg van de Koninginnedagactie, die we als redactie hebben gehouden. Op Koninginnedag hebben we op de vrijmarkt geld ingezameld voor beide stichtingen. Ook de zeefdruk van het varkentje Arthur werd ingebracht, maar we vonden een vrijmarkt geen plek voor zo' n fraai kunstwerk.

Dus besloten we tot een heuse veiling onder onze lezers. En het enthousiasme in West-Friesland groeit na een aarzelend begin. Was het eerste bod 50 euro, inmiddels is dat fors opgelopen. De hoogste bieder tot nu toe, Busschops, voelt zich aangesproken door het goede doel dat we voor de opbrengst hebben uitgekozen: de Starz Foundation in Andijk en De Zuivere Bron in Hoorn, stichtingen die zich inzetten voor mensen met kanker. ,,Wij hebben regelmatig cliënten die lijden aan enige vorm van kanker'', aldus Busschops, die het varkentje graag in het kantoor aan de muur wil.

De kunstenares heeft aangeboden de hoogste bieder in haar atelier te ontvangen met een drankje en de zeefdruk persoonlijk te overhandigen. Tot en met vrijdag 14 mei kunnen mensen hun bod met naam, adres en telefoonnummer mailen naar redactie.wef@nhd.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen