Premium

LSVV overwint plankenkoorts

LSVV overwint plankenkoorts
Reggie Schaap, maker van de fraaie 1-3 voor JOS/W., houdt de verdediging van LSVV behoorlijk bezig.
© Foto Walter Oliemans
Zuid-Scharwoude

Met een beetje mazzel had LSVV een puntje aan het debuut in de eerste klasse overgehouden. De schrik zat er bij de Langedijkers meteen goed in nadat JOS/Watergraafsmeer binnen acht minuten een 0-2 voorsprong nam. Toen de plankenkoorts eenmaal overwonnen was, hield LSVV knap stand tegen de degradant uit de hoofdklasse. Voor de 2-3 nederlaag hoefde LSVV zich niet te schamen.

,,Het is duidelijk dat het in deze klasse allemaal twee stappen sneller gaat’’, gaf trainer Rob Klanker na afloop nog maar eens het voornaamste verschil met de kwalitatief sterkere tegenstander uit Amsterdam aan. ,,Daar moeten ze even aan wennen. Ja, en dan werkt het niet mee dat we met JOS meteen een van de betere ploegen treffen.’’

Waar LSVV via de nacompetitie door de voordeur voor het eerst in de clubhistorie de eerste klasse is binnengestapt, viel JOS/W. er via de achterdeur binnen. En waar LSVV dus met nagenoeg dezelfde selectie dit seizoen van overleven droomt, is de enige opdracht voor de nieuwe trainer Roy van der Mije en een twintigtal andere spelers bij JOS/W. om zo snel mogelijk terug te keren naar de hoofdklasse. Kortom, groter hadden de verschillen aan het begin van de competitie niet kunnen zijn.

Kai Botman, de enige ’echte’ nieuwkomer bij LSVV - Kevin van Cleef heeft al een verleden bij de club - speelde vorig seizoen nog bij Vios W in de vierde klasse. En toch hadden de Amsterdammers van hem het meeste gevaar te duchten. Want bij 0-2 schoot Botman de bal uit een vrije trap tegen de lat en na rust raakte hij met een fraai schoot de binnenkant van de paal, waardoor de aansluitende 2-3 tot de laatste minuut via invaller Mark Soemers op zich liet wachten. ,,Ja, als die twee ballen van Kai met een beetje geluk er wel invliegen, houden we hier nog een punt aan over’’, wist ook Klanker. ,,En gezien ons spel in de tweede helft hadden we dat ook wel verdiend, vind ik. Net als in de bekerwedstrijd tegen Zwaluwen’30 moesten we ons even instellen op het hogere speeltempo. Toen we daarin met JOS meekonden, waren we echt niet veel minder.’’

Het kwaad was echter al geschied in het eerste half uur. Meteen na de aftrap kreeg Davey Claus over de as van het veld vrije doortocht en hij mocht de bal laag in de hoek naast keeper Dave Stet plaatsen, 0-1. En nog geen zes minuten later was het al 0-2. Na een strakke voorzet van Lionel Frederiks stond Claus geheel ongedekt en prikte hij raak.

LSVV moest de snelle tegenslagen even verwerken en kwam halverwege de eerste helft beter in het spel. Kort na de op een haar mislukte poging van Botman uit een vrije trap kon Maik den Iseger na een scrimmage van dichtbij 1-2 scoren.

JOS/W. raakte niet van de wijs, want op een magistrale manier maakte Reggie Schaap er 1-3 van door de bal vanaf de linkerflank over de kansloze Stet in het net te laten ploffen.

Na rust waren beide partijen dicht bij een treffer. Stet tikte de bal na een knal van Raymond Fafiani over de lat en Botman trof de paal. Pas op de valreep had Soemers wel succes.

LSVV: Stet, Den Iseger, Rik Molenaar, Emmerik, Van Cleef, Kansen, Paauw, Botman, Brinkkemper (75. Soemers), Konijn, Merk.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen