Den Helder opgefleurd met duizenden bloemen

Redacteur Den Helder
den helder

De stad en de Linie worden honderdduizenden bloemen rijker. Eind deze week gaan op diverse plaatsen narcissen en krokussen de grond in.

Het zijn soorten die verwilderen, waardoor niet alleen deze lente maar ook in navolgende jaren van de bloemen kan worden genoten.Het idee komt van de organisatie van de WandelHalve. Deze halve marathon voor wandelaars draagt elk jaar een thema en dat voor zaterdag 12 april 2014 is ’bloemen’. De tocht voert ondermeer door de bollenvelden, ook dwars door schuren heen.

De bollensector doet ook buiten eigen terrein een duit in het zakje. Frans Langelaan plant een mengsel van lang bloeiende, lage gele narcissen en blauwe krokussen langs delen van de wandelroute: Fort Westoever, Fort Dirksz Admiraal, Schooterpark, C. G. Geussstraat, het stuk Torplaan richting Industrieweg en in Boatex. Ze worden overal in het gras gepoot met een speciale machine die de mat verder niet beschadigt.

Langelaan doet het werk, dat volgens planning aanstaande vrijdag en zaterdag wordt gedaan, belangeloos. De bollen worden betaald door de wandelorganisatie en de Stelling van Den Helder, die de forten beheert. ,,We hopen nog op een bijdrage uit het ondernemersfonds. Ik denk dat dat wel gaat lukken, dit is toch iets blijvends dat laat zien hoe mooi de stad is’’, aldus Karin Meijer van de WandelHalve.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.