Shirt van spits Michael De Leeuw (FC Groningen) nooit wassen

Thijmen Mulder met spits Michael de Leeuw in de studio van RTV-Noord.© Emilie Mulder

Michiel Snik
Winkel

Thijmen Mulder heeft nog steeds het gevoel dat hij droomt na zijn volstrekt onverwachte ontmoeting met zijn idool Michael de Leeuw van FC Groningen.

Afgelopen weekend zat hij samen met zijn voetbalclub Niedorp en teamgenoten van de E4 in het AZ-vak te kijken naar de wedstrijd tegen Groningen. Zonder zijn muts van Groningen en ook het bord waarop zijn verzoek om het shirt van spits de Leeuw stond.

Want dat kon niet in een AZ-vak, zo beslisten de beveiligers van het Afas-station. ,,Achteraf wel begrijpelijk’’, zegt zijn moeder Emilie Mulder. ,,Als mensen bier hebben gedronken zouden ze raar kunnen doen, werd ons gemeld.”

Fan

Thijmen (11) is een geboren Groninger en daarom fan van die club. De teleurstelling van de jonge supporter die nu niet om het shirt van De Leeuw kon vragen, bereikte de spits. Die daarop via Facebook contact zocht met de Winkeler.

RTV-Noord pikte dit op en haalde de jongen maandag in de studio. Eerder op de dag waren al tv-opnames gemaakt in de klas van Thijmen, groep 6 van de Sint Antoniusschool. Te midden van zijn klasgenoten, die overduidelijk voor AZ zijn, zat de Winkeler met zijn sjaal en muts van FC Groningen. ’s Middags kreeg hij samen met zijn moeder en broer een rondleiding door de Euroborg voor hij aanschoof in de studio om daar nogmaals zijn verhaal te doen.

Tot zijn grote verrassing stapte vervolgens ook Michael de Leeuw voor de camera’s om het zo fel begeerde shirt te geven. Uiteraard met de handtekening van de spits. ,,Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik Michael plots zag met het shirt. Het was de mooiste dag van mijn leven.’’

School

Dinsdag had hij uiteraard het shirt van de Groningen-spits aan op school. ,,Iedereen wilde alles van mij weten. Of ik het eng vond in de studio? Of Michael aardig is? Maar het was super gaaf en helemaal niet eng. Michael is ook heel gewoon, maar wel een topvoetballer. Ik blijf mijn hele leven supporter van Groningen, zeker weten. Het shirt komt ingelijst op mijn kamer te hangen. Dan wordt het niet vies want het mag natuurlijk niet worden gewassen. Dan gaat de handtekening van Michael er misschien af en dat mag niet.”

Zijn moeder Emilie hoort haar zoon glimlachend aan. ,,Om dit samen met je zoon mee te maken is zo geweldig. Ik ben trots, blij en emotioneel tegelijk. Het hele dorp praat er ook over. Heel leuk dat iedereen zo meeleeft.”

Zie de video bij RTV Noord

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.