Hoop voor ouders vermiste Tanja Groen uit Schagen

Gisteren werd mogelijk ook het voorwiel van de fiets van Tanja Groen boven water gehaald. Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

Foto ANP

1 / 11
Ron Amesz
schagen

update video en foto's - ,Je hoopt natuurlijk op een doorbraak'', zegt Arie Groen uit Schagen . Gistermiddag werd een stuk ijzeren hogedrukpijp met inhoud van de bodem van de Maas in Maastricht opgedoken dat mogelijk aanwijzingen bevat over zijn verdwenen dochter Tanja.

Tanja Groen wordt sinds 1993 vermist. Vorige week nog werd een fiets uit het water gehaald die vermoedelijk toebehoorde aan de toen 18-jarige Tanja. Iemand van het Nederlands Forensisch Instituut is al naar Zuid-Limburg gekomen om de fiets aan een eerste onderzoek te onderwerpen en een plan van aanpak te maken om geen sporen verloren te laten gaan.

Het gisteren opgedoken stuk pijp bevat waarschijnlijk landbouwplastic en is overhandigd aan de politie. Helaas vloog bij het boven water halen een deel van de inhoud uit het plastic terug het water in. Vermoeidheid, gebrek aan perslucht en slecht zicht onder water noopten de duikers op een gegeven moment de actie te staken. Binnenkort volgt opnieuw een duik, dan naar een vat of deel daarvan dat nog uit de Maasbodem steekt, wisten de duikers te melden.

,,Je weet het nooit, maar je hoopt toch op een kleine aanwijzing. Aan de andere kant maken we onszelf niet te veel wijs want aan valse hoop heb je ook niets.'' In huize Groen rinkelde gistermiddag meermalen de telefoon nadat duikers hun vondst wereldkundig maakten.

Een speciaal politieteam onderzoekt de herkomst van de fiets die deel zou kunnen uitmaken van een gelimiteerde partij onder de noemer Cheesetown (Kaasstad). Arie Groen heeft Tanja's fiets destijds eigenhandig met een transportbusje naar haar kamer in Gronsveld gebracht. Gisteren werd mogelijk ook het voorwiel van deze fiets boven water gehaald.

Bekijk hieronder een video.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.