’Kalverliefde’ te koop

Het pand in de vorm van een vroegere houtloods telt elf kamers.

Het pand in de vorm van een vroegere houtloods telt elf kamers.

Koos Reitsma
Zaandam

Villa Kalverliefde op de Zaanse Schans staat te koop. Best kans dat de nieuwe eigenaar uit China of Japan komt, want behalve in Nederlands en Engels wordt het pand, dat 2.275.000 euro moet kosten, ook in het Chinees en Japans aangeprezen.

Kalverliefde vertaalt makelaar ’Kuijs, Reinder, Kakes’ in het Engels overigens vrij als ‘Puppy love’.

,,De Zaanse Schans trekt dit jaar meer dan twee miljoen bezoekers, en veel daarvan komen uit China of Japan’’, zegt makelaar Edwin Doets van Kuijs, Reinder, Kakes. ,,We willen alle mogelijkheden benutten voor het vinden van een koper, vandaar.’’

Het pand aan de Kalverringdijk 30 heeft een vloeroppervlakte van 500 vierkante meter en staat op een perceel dat 5,6 hectare groot is. ,,Op dit moment wordt de villa vrijwel uitsluitend gebruikt voor bewoning, maar kantoor houden kan ook’’, vertelt Doets. Het pand heeft elf kamers en is voorzien van 128 zonnepanelen en een warmtepomp, waarmee volledig in de eigen energiebehoefte wordt voorzien.

De Zaanse houten woning op het terrein – het voorhuis - is bij de koop inbegrepen, de eigenlijke villa heeft de vorm van een vroegere, Zaanse houtloods.

Doets: ,,De eigenaar gebruikte de houten woning als gastenverblijf. Waarom de villa te koop is gezet? De eigenaar heeft een andere villa gekocht.’’ Kalverliefde huren kan overigens ook, vanaf 6000 euro per maand.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.