Rudi Carrell even terug in de spotlights

Redacteur Alkmaar
Alkmaar

update video - Even was hij weer terug voor de camera’s. Nog één keer kreeg hij landelijke aandacht. Een televisieploeg van Nieuwsuur kwam gisteren naar Alkmaar om aandacht te besteden aan de actie van deze krant ’Haal Rudi Carrell uit het slop’.

Verslaggever Tonko Dop van Nieuwsuur (NOS/NTR) was hier gisteren met cameraman Marco Prins om aandacht te besteden aan het initiatief van de Alkmaarsche Courant om het borstbeeld van Carrell naar een meer zichtbare plek te verplaatsen.

Het beeld staat nu op een klein pleintje tussen de Heul en de Lindengracht. Achter het Gulden Vlies. Historisch gezien verantwoord - Carrell brak immers door in het Gulden Vlies - maar de plek ligt verstopt en ademt een treurige sfeer.

Redactiechef Fred Hoogendoorn vertelde voor de camera over het hoe en waarom van de actie. Ook Jan Jansen, PvdA-raadslid en lid van de werkgroep ’Grote Alkmaarders op de kaart’, mocht zijn mening geven.,,Een opvallend initiatief’’, zo constateert de Nieuwsuur-verslaggever. Hij gaf toe dat de plek aan de Heul, waar het borstbeeld van Carrell nu staat, niet direct te vinden was en ook wat somber aandoet. De hele aanwezige ploeg zag direct dat er iets ontbrak.

De totaal onleesbaar geworden plaquette met informatie over de Alkmaarse showbizzman was verdwenen. Op de foto is de kale plek op de muur goed te zien. Waarom het bord ineens is weggehaald? Zie daarvoor bijgaand kader.Nadat de redactiechef was ondervraagd over Carrell ging de Nieuwsuur-ploeg op zoek naar enkele Duitsers om hun mening te vragen. Dat leek lastig in deze tijd, maar toevallig liepen er een paar Duitsers bijna in de armen van de verslaggever en cameraman.

Even later werd Jan Jansen gevraagd om zijn mening te geven. Jansen ziet het borstbeeld graag verplaatst naar het Canadaplein, bij het Stedelijk Museum en theater De Vest: ,,Het is toch ons ’cultuurplein’.’’ zegt hij. ,,En als je in het Stedelijk Museum ook wat met Carrell doet, dan haal je de toeristen ook over om het museum te bezoeken.’’Na de interviews werden nog enkele mooie shots gemaakte van borstbeeld, het Canadaplein, de zon die door de Grote Kerk schijnt en meer fraais. Uren beeldmateriaal. Gisteravond was het drie minuten durende item op Nederland 2 te zien.Wie nog wil stemmen op de stelling ’Haal Rudi Carrell uit het slop’ kan terecht op www.alkmaar.vandaag.nl Mailen kan ook naar redactie.ac@nhd.nlVoor wie wil schrijven is het adres:Voordam 11, 1811 MA in AlkmaarBekijk hier de reportage in Nieuwsuur (39e minuut) of hieronder

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.