Opstelten: vreselijk triest voor Ruben

tilburg

Burgemeester Ivo Opstelten van Tilburg heeft namens de gemeente deelneming betuigd aan de familie van de Tilburgse Ruben die de crash in Tripoli als enige overleefde maar zijn vader, moeder en broer verloor. Opstelten heeft dat donderdagmiddag laten weten toen hij het politiebureau aan het Wilhelminapark verliet na overleg met een crisisteam dat woensdagavond is samengesteld. Bij het politiebureau hing de vlag halfstok.

De burgemeester spreekt donderdagmiddag met de zwager van de overleden moeder van het gezin die als coördinator namens de familie optreedt. ,,Het is vreselijk en natuurlijk ook heel triest voor Ruben wat er is gebeurd. We hebben deelneming betuigd aan de familie en zij zullen alle nodige hulp krijgen.’’ In overleg met de familie komt er voor de Tilburgers een plaats waar ze hun medeleven kunnen uiten, kondigde hij aan.

In de wijk waar de familie woont, was het donderdag druk met pers. Zelfs een verslaggever en cameravrouw van de Amerikaanse nieuwszender CNN toonden zich in de straat waar het gezin woont. Een overbuurman legde kort na het middaguur de eerste bloemen voor de deur van hun huis, hoewel hij het gezin niet heel goed kende. ,,Dat is toch wel het minste wat je kunt doen’’, sprak hij. Motoragenten hielden een oogje in het zeil.

Vriendjes van Ruben speelden gewoon voetbal op het pleintje vlakbij hun kleine school Yore waar de jonge overlevende in groep 5 zit. Op de school wilde donderdag nog niemand reageren. Hoewel het vakantie is zou de school vrijdag opengaan voor ouders en kinderen maar dat is nog niet bevestigd.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.