Halfjaar cel voor ’boze hondenman’ in Den Helder

Hedzer Faber
Den Helder

’Boze hondenman’ Marcel B. (45) uit Den Helder moet voor een halfjaar de cel in voor mishandeling en bedreiging.

Dat heeft de meervoudige strafkamer in Alkmaar besloten. Hij krijgt daarbij een maand voorwaardelijk met twee jaar proeftijd. In die periode mag hij geen honden meer houden. Zijn twee pitbulls en Mechelse herder zijn hem al afgepakt.

B. woonde met die drie in een flat. Op 1 februari raakten de in gevecht met de pitbull van een buurman. Die probeerde zijn hond te beschermen, maar werd bij zijn keel gegrepen door B.. Gealarmeerde politiemensen werden ook door de hondenman bedreigd. En een derde bedreiging wordt ook door de rechtbank bewezen geacht.

De bedreigde buurman claimde dat zijn keel ook was dichtgeknepen, maar dat kan volgens de rechtbank niet worden bewezen, dus werd het geen ’poging doodslag’ maar ’mishandeling’. Overigens had justitie de met psychische stoornissen kampende B. volledig ontoerekeningsvatbaar willen verklaren en een jaar in een inrichting willen plaatsen. Op basis van rapportages van een psychiater vinden de rechters dat hij wel degelijk verantwoording moet kunnen afleggen over zijn daden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.