Restaurant schouwburg geen oneerlijke concurrentie

Ronald den Boer
Den Helder

Het nieuwe restaurant Stoom, deel uitmakend van schouwburg De Kampanje, betekent geen oneerlijke concurrentie voor andere horeca op de OUde Rijkswerf. Dat melden burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Vrije Socialisten.

De Vrije Socialisten suggereren dat Stoom een gesubsidieerd restaurant zou zijn en daardoor valse concurrentie biedt voor andere restaurants op Willemsoord.

Maar daar is volgens het college geen sprake van, want De Kampanje heeft de culturele en zakelijke activiteiten gescheiden. Die scheiding staat onder toezicht van een registeraccountant.

Alleen voor de culturele activiteiten wordt door de gemeente subsidie gegeven, het restaurant Stoom ontvangt geen overheidsgeld.

Volgens de Vrije Socialisten moeten de ondernemers op Willemsoord 'een behoorlijke huur' opbrengen. Zij vragen zich af of er sprake is van rechtsongelijkheid.

Maar daar is volgens burgemeester en wethouders geen sprake van. De Kampanje moet net als iedereen een marktconforme huur betalen voor het restaurant.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.