Cursus over mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Janneke van Beusekom
Alkmaar

MEE Noordwest-Holland en De Mantelmeeuw starten dinsdag 8 februari met een cursus voor  geïnteresseerden die te maken hebben met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (partners, hulpverleners, collega’s, buren, vrienden).

Niet-aangeboren hersenletsel ontstaat bijvoorbeeld door een ongeluk, een hersenbloeding, een ziekte. Het leidt veelal tot het geheel of gedeeltelijk uitvallen van functies (zintuigen, motoriek, geheugen), maar ook een verandering van karakter komt vaak voor.

Tijdens de cursus worden praktische tips uitgewisseld, de mogelijkheden van hulp doorgenomen, omgaan met stress en gevoelens en strijd worden besproken en er wordt naar de toekomst met de partner gekeken.

Het bestaat uit zeven bijeenkomsten. De cursus wordt gehouden in het regiokantoor van MEE in Alkmaar, James Wattstraat 5, 1817 DC en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie kun je vragen naar Thera Muskens van MEE Noordwest-Holland, tel. 088 6 522 522, e-mail tmuskens@meenwh.nl, of Natascha Boorden van De Mantelmeeuw, tel. 072 561 08 94.  Aanmelden kan door op te bellen,  een mail te sturen naar vraag@mailmee.nl of het cursusformulier van de website (www.meenwh.nl) in te vullen en te  verzenden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.