In 60 seconden: Officiële handelingen

Gerard van Engelen

Openingen en eerste palen. Er waren tijden dat kranten daar als vanzelfsprekend voor uitrukten. Het is toch het symbolische begin van iets moois.

En bovendien sprak je zo nog eens een hoogwaardigheidsbekleder nadat die de schaar had gezet in een duur zijden lintje. Of nadat hij opgewonden, met een grote gele veiligheidshelm op zijn hoofd, achter de hendels van een heimachine vandaan kwam. Of op een grote rode knop had geslagen die nergens mee verbonden was. Leuk voor de foto. Maar het werd voorspelbaar. We sloegen ze steeds vaker over. Tot de nieuwe megabioscoop werd gebouwd.

De eerste paal werd geslagen met een handhei-stellage uit de tijd van Kareltje de Grote. En toen de bouw na een jaar klaar was, werd de bios bulderend open geschoten met een confetti-kanon uit de middeleeuwen. Dat schept hoge verwachtingen. Dus toen vrijdag de ’officiële handeling’ werd verricht voor de warmtenet-leiding waarvoor Overstad momenteel al weken open ligt, zagen wij in gedachten de brandweerboten al regenboogspuitend door de grachten varen. Maar nee, er werd een sticker geplakt. Met de namen van alle financiers erop. Iedereen zette een gele veiligheidshelm op, je weet maar nooit...

Wij zijn klaar met ’officiële handelingen’ in Alkmaar. Nu was het een sticker, straks een kaasprikker. Het wordt gevaarlijk onbenullig.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.