Deeltje van een deel van een stadsdeel

Heerhugowaard

De aanleg is begonnen van deel drie van de Stad van de Zon in Heerhugowaard. Tenminste, van een deeltje van 'Plandeel 3'. Voorlopig zullen lang niet alle ingetekende straten en woningen worden gebouwd.

De wijk komt op het braakliggend terrein tussen Butterhuizen en de Waerdse Tempel. Daar staan ruim 500 woningen gepland, maar vooralsnog worden er ruwweg 150 huizen en appartementen neergezet. De ontwikkelaars concentreren zich volgens de gemeente eerst op het goedkopere segment, omdat die, naar verwachting, in dit economisch dal het makkelijkst van de hand zullen gaan.

De ongeveer honderd rijtjeshuizen komen, samen met wat appartementen en woningen voor cliënten van Reigersdaal, in een langgerekte strook midden in het gebied. Aan de noordkant blijft een strook onbebouwd omdat de gemeente niet tot een akkoord kan komen met de huidige (particuliere) eigenaar van dat gedeelte.

Ten zuiden van de woningen blijft ook een (groot) gedeelte braak liggen. Daar moeten de duurdere woningen komen, de twee-onder-een-kap- en de vrijstaande woningen, temidden van veel groen.

Het bouwrijp maken, dat nu is gestart, duurt tot januari. De bouw op het zuidelijkste deel volgt pas nadat eerst de plandelen 2 en 4 zijn afgerond.

Een kaart van de (volledige) nieuwe wijk staat hier.  Alleen in de strook met de bruine blokjes wordt gebouwd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.