Eerste douche in gebruik op strand Den Helder

Redacteur Den Helder
Den Helder

De eerste van vier nieuwe stranddouches wordt deze donderdag officieel in gebruik genomen. Dat gebeurt door wethouder van toerisme Kees Visser bij badpaviljoen Langsaldieleve.

Ook Sander Blank van de PvdA is erbij betrokken. Hij heeft via de gemeenteraad gedaan gekregen dat er stranddouches zijn gekomen.

De komende week volgen de plaatsing van stranddouches bij de Strandslagen Duinoord en De Zandloper. Met de stranddouche bij Paal 6 te Julianadorp aan Zee zijn er nog wat technische problemen met de wateraanvoer en waterdruk, dus plaatsing is dit jaar nog onzeker.

,,We willen de komende jaren het comfort van de strandgangers verhogen '', aldus Jan Roelofsen voorzitter van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN). ,,Met de plaatsing van deze stranddouches maken wij weer een stap in de goede richting. De douches worden geplaatst nabij de strandpaviljoens, de badgasten kunnen zich hier afspoelen en opfrissen.''

Uit onderzoeken blijkt volgens Roelofsen dat de ’faciliteiten op het strand’ voor sommige toeristen een beslissingsfactor is om al dan niet naar een bepaald strand te gaan. Ook op andere frotnen wordt gewerkt aan verbetering van de stranden. Op verzoekvan de hondenliefhebbers zijn de hondenpoep (zakjes) automaten verplaatst naarde entree van de toegangspaden van de stranden. Verder zijn er op diverse plaatsen extra fietsenrekken geplaatst o.a. toegangsweg/dijkplateau van Strandslag Huisduinen. Ook is Strandslag Hengstenpad heringericht, door ophoging duinpartij en verplaatsing van de fietsenrekken naar de andere zijde van de entree dit om de problemen met het dichtslippen van de toegangswegen te voorkomen. Ook zijn eraanpassingen geweest bij Strandslag Drooghe Weert, verbreding van de toegangspaden en de plaatsing van nieuwe hekwerken door het Hoogheemraadschap Noord-Holland.

,,De paardenpoep langs de toegangswegen en op de stranden blijft een groot probleem, gisteren hebben onze medewerkers nog zo’n 35 hopen paardenpoep verwijderd. Samen met de gemeente en managehouders proberen wij de paardenliefhebbers te informeren over de regelgeving en richtlijnen voor het behouden van de Blauwe Vlaggen op onze stranden.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.