Skoda Octavia Greentech: Veel voor weinig

© HSPublicity

Skoda doet zijn groene logo alle eer aan. In het bijzonder met de Octavia 1.4 TSI Greentech: een forse gezinsauto met de zuinigheid van een compacte auto.

Maar dan moet je wel netjes schakelen op het moment dat de indicator dat aangeeft. Dan krijg je loon naar werken met een gemiddeld benzineverbruik van 1 op 17. Toch is de 1,4-litermotor – met een vermogen van 90 kW – krachtig genoeg en hij doet zijn werk opvallend stil, zelfs bij hogere toerentallen.

Wij reden met de uitvoering Business Line, een prima optie voor zakelijk rijders. In de eerste plaats omdat hij met de 1.4 TSI-krachtbron in aanmerking komt voor het enigszins gereduceerde bijtellingstarief van 20 procent wanneer de auto ook privé gebruikt wordt. Verder omvat de uitrusting onder meer een navigatiesysteem met touchscreen, een regensensor en parkeersensoren. Deze Skoda Octavia is vooral ook ruim, zeker als stationwagon. Die heeft een laadruim waar de bagage van het hele gezin voor een weekendtrip in past. Het interieur is netjes afgewerkt met robuuste materialen. En dat voor een zeer schappelijke prijs van 23.290 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.