Kayserispor vindt gras te hoog

oudega

Het Turkse Kayserispor is vlak voor het begin van de oefenwedstrijd tegen Telstar in het Friese Oudega weer naar Hoederloo teruggekeerd. De club van trainer Shota Arveladze vond het gras van de plaatselijke voetbalvereniging te hoog.

Telstar was niet blij met de late afmelding. Voorzitter Okke van der Kamp van vv Oudega noemde het een schande.

Kayserispor wilde graag een wedstrijd tegen Telstar spelen. De Velsense club is op trainingskamp in Oudega en technisch manager Toon Beijer stelde voor om het duel in Friesland te spelen. ,,Maar vooraf ontstond er eerst onduidelijkheid over de rit van Hoenderloo, waar Kayserispor verblijft, en Oudega. Volgens de voorzitter van vv Oudega was het een uurtje. Maar de busschauffeur zei dat het een rit van twee uur zou zijn’’, aldus Beijer.

,,Toen wilden ze niet meer komen. Ik ben daarom ’s middags van Oudega naar Hoederloo gereden om te kijken hoe lang we er over zouden doen. Ik heb zelfs rekening gehouden met de snelheid van de bus. We reden er 1.21 uur naar toe. Toen wilden ze wel spelen als ze achter mij aan konden rijden.’’

Kayserispor was met voorrijder Beijer uiteindelijk een uur voor het begin van de wedstrijd in Oudega. Maar nadat ze het veld hadden geinspecteerd vertrok de bus een half uurtje later naar Hoenderloo. ,,Ze vonden het gras te hoog. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gras ook iets te hoog vindt’’, zegt Beijer. ,,Arveladze wilde echter dat het veld binnen vijf minuten zou worden gemaaid. Dat was natuurlijk onmogelijk.’’ Telstar, met een ruime selectie aanwezig in Oudega, besloot voor het aanwezige publiek daarom een onderlinge partij te spelen. Een vijftigtal supporters van Kayserispor, die uit het hele land kwamen, kon weer naar huis gestuurd worden.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen