Bijzonder buurtpunt voor De Gors-Zuid

Redactie Waterland
Purmerend

Een plek om elkaar te treffen voor bewoners van De Gors-Zuid, maar ook om verstandelijk beperkte cliënten van de Prinsenstichting te ontmoeten. Hans Been van de wijkkerngroep De Gors is lyrisch over het nieuwe Buurtpunt aan het Hoornblad. Op dezelfde locatie waar het activiteitencentrum van de Prinsenstichting is gevestigd.

De Gors-Zuid zat te springen om een ontmoetingspunt. De wijk De Gors was in 2008 al volop in voorbereiding op de opening van een wijkplein aan de Zwanebloem, toen dat door de gemeente werd afgeblazen. Het moest groots worden opgezet, zoals bijvoorbeeld wijkplein Where in gebouw Triton. Daar bleef niets van over. Officieel is het wijkplein aan de Populierenstraat nu voor het Centrum en De Gors. ,,Maar dat is niet direct naast de deur en daar loop je niet snel even binnen. De Gors-Noord heeft al een tijd een buurtpunt aan het Beatrixplein en nu hebben we er in De Gors-Zuid ook één", zegt een glunderende Been.

En wat voor één. Door de samenwerking met de Prinsenstichting is het een bijzonder buurtpunt. ,,Ja, dat kan ook wel eens frictie geven. Soms zal een cliënt van de Prinsenstichting het niet aankunnen dat er opeens allemaal mensen rondlopen en zich gaan afreageren. Maar het levert ongetwijfeld vooral veel mooie ontmoetingen op."

Bewoners van De Gors-Zuid kunnen het buurtpunt op elk moment binnen wandelen. Er worden speciale uren in het leven geroepen waarop gezamenlijk koffie kan worden gedronken. ,,Hoe we het verder gaan invullen, is aan ons. Daarbij krijgen we hulp van Clup Welzijnswerk", vertelt Been. ,,Klaverjassen, kooklessen en we willen het Repaircafé dat in wijkplein Where zit ook graag een dag in de week hier hebben. Tijdens de gesloten uren van de Prinsenstichting kan de ruimte voor van alles worden gehuurd."

Er wordt nu een beheerscommissie samengesteld, die dat soort zaken gaat coördineren. ,,Ideeën zijn er genoeg."

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.