Terriers Heiloo 'verrast' door zwembadplan

Redacteur Alkmaar
heiloo

De hockeyvereniging Terriërs in Heiloo zegt verrast te zijn, over het bericht in de Alkmaarsche Courant van dinsdag dat de club wellicht moet wijken voor een zwembad.

NCPN-raadslid Willem Gomes (overigens een fanatiek supporter van dames 1) klapte maandagavond in een vergadering van de raadscommissie algemene zaken uit de school.

Aan de orde was onder meer een rapport over de mogelijkheden om samen met Castricum een nieuw zwembad te bouwen. Er zijn verschilelden locaties bekeken. Die moesten allemaal geheim blijven, vond de gemeente. Maar Gomes onthulde dat het sportcomplex Vennewater als beste uit de bus kwam. Daar spelen onder meer honk- en softbalclub Double Stars, voetbalvereniging De Foresters en de Terrïers.

De hockeyclub zou volgens het rapport moeten verhuizen naar de overkant van de weg om plaats te maken voor het zwembad.

Terriërs-voorzitter Roemer Boogaard laat op de website van zijn club blijken van niets te weten. Hij heeft meteen gebeld met wethouder Hero Veger. Die heeft aangegeven dat 'op ambtelijk niveau' de voorbereidingen voor de vervanging van het hoofdveld 'gewoon doorgaan'. Het college neemt daarover 'zeer binnenkort' een besluit, zou Veger hebben gezegd tegen de voorzitter. Boogaard heeft Veger gevraagd met een 'statement' te komen over de toekomst van de hockeyclub.

Het hoofdveld van terrïers waarvan de dames in de hoofdklasse spelen, moet nodig vervangen worden. Er zou een zogenaamd waterveld moeten komen, dat aan de eisen van de hockeybond voldoet. Er loot een sponsoractie op https://www.terrierswaterveld.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.